læs de seneste nyheder om aab

AaB henter midtbaneprofil i USA

24. juli 2023

AaB henter midtbaneprofil i USA

24. juli 2023

AaB henter Abby Boyan fra University of Georgia Athletics i USA.

Vi kan med stolthed fortælle, at vi har hentet den talentfulde amerikanske midtbanespiller Abby Boyan på en kontrakt for den kommende sæson.

Abby selv er glad for skiftet, og selvom hun kun har været i Nordjylland i ganske få dage, har hun allerede fundet sig godt til rette i Aalborg.

“Jeg er virkelig spændt på at være i Danmark! Jeg har kun været i Aalborg i et par dage nu, men jeg elsker, hvor nemt det er at komme rundt i byen på cykel, og jeg nød at udforske byen og alt, den har at byde på. Jeg glæder mig til at udforske byen endnu mere!

Hun beskriver sig selv som fodboldspiller således:

“Jeg er en midtbanespiller, der elsker at løbe fra banehalvdel til banehalvdel og bidrage både i angrebet og forsvaret. Jeg vil helt sikkert bringe en stærk arbejdsmoral både til træning og under kampe, samt være en spiller, der er villig til at gå ind i tacklingerne.”

Abby ser frem til at hjælpe holdet fra sin position på den centrale midtbane. Hendes hurtighed, store løbepensum og overblik, vil også komme vores angribere til gode. Derfor havde sportschefen sendt vores nye topangriber, Thea Rhode, til lufthavnen for at byde Abby velkommen. 

Fra New York til Aalborg

Abby blev ledsaget af sin far, Tom Boyan, som benyttede chancen for en smuttur til Aalborg med den nye flyrute fra New York.

AaB’s sportschef Morten Fals er både stolt og glad for, at det lykkedes at tiltrække amerikaneren til Nordjylland.

“Vi er meget glade for at have Abby hos os, og vi ved, at hun vil arbejde hårdt for AaB og gribe chancen for at imponere i Gjensidige Kvindeligaen. Hendes mål er at spille sig til en karriere i USA eller de bedste europæiske ligaer, og vi er glade for at kunne være et perfekt springbræt til det. Vi har grundigt forberedt os, og forventningerne er afstemt, så Abbys optræden bliver en win/win-situation for begge parter”, fortæller Morten Fals. 

“Abby er i god form og ser frem til at komme i gang med træning og kampe. Hendes energiske og entusiastiske tilgang, som kun amerikanere besidder, vil helt sikkert smitte af på hele truppen”, smiler sportschefen. 

Læs også: Pressemeddelelse

Abby Boyan er ydmyg over for chancen i AaB og ser frem til, hvad det kan føre med sig i fremtiden. Men lige nu er alt fokus på at præstere for AaB og overfor hendes nye holdkammerat Thea – ‘How may I assist you?’ Svaret får vi på banen meget snart!”

Målsætning

Abby Boyan har flere mål ved sit ophold i Aalborg – og så kommer hun med en klar opfordring til det nordjyske fodboldpublikum.

“Jeg vil virkelig gerne have, at holdet bliver i den øverste division (Gjensidige Kvindeliga, red.) og fortsætter med at tiltrække flere tilskuere til vores hjemmekampe.”

Ligeledes har hun også nogle klare mål for sine egne præstationer i løbet af sæsonen.

“Jeg ønsker at være en betydningsfuld spiller for AaB i løbet af denne sæson og dominere på midtbanen.”

Vi glæder os til at følge dig i den kommende sæson, Abby!

Skal du være partner i klubben?

Vil jeres virksomhed gerne blive en stolt sponsor af AaB og dermed støtte kvinderne inden for elitefodbold i Nordjylland? I den kommende sæson vil vores kampe blive vist på landsdækkende tv, hvilket giver jer en fantastisk mulighed for at få eksponering overfor tusindvis af tilskuere på tværs af landet.

Læs mere om mulighederne her og bliv en del af den spændende rejse. Sammen skaber vi en stærk forbindelse mellem din virksomhed og AaB Kvindeelite, samtidig med at vi fremmer og udvikler kvindefodbolden for Hele Nordjyllands Hold!