læs de seneste nyheder om aab

Kampreferat: AaB Women tager historisk sejr

10. september 2023

426 personer kunne lørdag aften være vidne til AaB Womens første sejr i denne sæson

Spillerne fra AaB Women fik den perfekte start på tilværelsen på sin nye hjemmebane, Aalborg Portland Park. Efter en tæt kamp mod lokalrivalerne fra FC Thy-Thisted Q, var det AaB Women, som trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Allerede efter syv minutter kunne canadiske Kathryn Harvey bringe AaB Women foran 1-0. Det skete efter flot forarbejde fra Cecilie Christensen, der efter et langt dribletur skød bolden på den fjerneste stang. Her stod den målfarlige canadier dog klar til at prikke bolden ind.

I det 44. minut udlignede gæsterne fra FC Thy-Thisted Q, da Vibeke Hedegaard Andersen flot helflugtede bolden ind bag en chanceløs Trine Gaur.

Men AaB Women ville det anderledes. Allerede minuttet efter tager Kathryn Harvey sagen i egen hånd. Ude i venstre side tager hun bolden til sig og udfordrer sin direkte modstander. Hun tager et langt træk ind i banen, går forbi modstanderen og prikker bolden gennem landsholdsmålmand Maja Bay Østergaards ben.

Anden halvleg var en tæt affære, men flere mål blev det ikke til. Derfor kunne AaB Women trække sig sejrrigt fra opgøret. De tre point betyder nu, at AaB Women lægger over nedrykningsstregen, på point med Fortuna Hjørring.

Sejren er i øvrigt historisk, fordi det er første gang AaB Women vinder en kamp i den bedste danske fodboldrække.

Højdepunkter

FC Nordsjælland hjemme – køb din billet allerede nu

AaB Women skal næste weekend forsøge at ride videre på den bølge af momentum, holdet har fået efter lørdagens sejr. Det skal forhåbentlig gå ud over FC Nordsjælland, der søndag den 17. september gæster Aalborg Portland Park. Det er allerede nu muligt at købe billetter til kampen. Vi håber, vi ses.