læs de seneste nyheder om aab

Fra akademiet til kvalifikationsspillet

25. marts 2024

Fra akademiet til kvalifikationsspillet

25. marts 2024

Af: Mathias Bryde Nielsen

I sæsonåbningskampen var der fem debutanter at finde i startopstillingen, her i blandt 17-årige Johanne Toft.

Johanne er i vinterpausen blevet blevet rykket op fra vores U19-hold til Ligaholdet. Træner Claus Bech Jørgensen og assistent Kasper Møller har hen over efteråret fuldt Johannes udvikling tæt. Trænerteamet har til transitionstræninger særligt lagt mærke til hendes store potentiale. Assistenttræner Kasper Møller udtaler sig således:

“Johanne har i lang tid været en spændende spiller hos vores ungdomshold og har været en stor profil for vores U19 hold hele denne sæson. Vi har længe fulgt hendes udvikling, hvor hun bare har udviklet sig i raketfart og er blevet mere og mere transitionsklar.”

Spilletid i begge kampe

Johanne Toft har i foråret fået spilletid i begge kampe. I hjemmekampen mod Østerbro IF fik hun 55 minutter fra start, og i udekampen mod OB Q blev hun skiftet ind i det 63. minut og fik 28 minutters spilletid. Assistentræner Kasper Møller sætter ord på hvad der har gjort så Johanne Toft allerede er blevet en fast del af truppen:

“Med hendes blik for spillet og hurtige driblinger har hun fra dag 1 tilføjet vores hold en masse og jeg glæder mig personligt til at følge hendes udvikling hos os – hun går en virkelig spændende fremtid i møde! Johanne er endnu et bevis på, at vores Pige Akademi formår at udvikle virkelig dygtige fodboldspillere og mennesker, så de skal have en kæmpe ros for at hjælpe hende i hendes udvikling!”

Også sportschef Morten Fals er meget imponeret over Johanne Tofts hurtige integration i seniorholdet, samt kvaliteten af de spillere som kan hentes op fra AaB’s akademihold.

“Vi er meget imponeret over Johanne, og hendes tilgang til træning og kampe med seniortruppen. Det er vigtigt hun fortsætter uimponeret og spiller sit spil. Der vil komme op og nedture, men vi er sikre på hun har den rette tålmodighed og vilje til at lykkes på ligaholdet. I AaB Women har vi intensiveret samarbejdet med vores ungdomsafdeling og AaBs pigeakademiet.”

Akademiet bliver en stor del af vejen til succes

I seniortruppen er der 14 spillere som har været igennem AaB akademiet. For sportschef Morten Fals er der slet ingen tvivl i, hvor stor en rolle akademiet fremover stadig vil komme til at spille en i AaB Women’s succes.

“Det er vigtigt for os, at vi får mange lokale spillere på førsteholdet som kan vise sig frem på stadion. Vi har stor fokus på transitions arbejdet og den svære overgang fra talentfuld U19 spiller til seniorfodbold. Det er fantastisk arbejde som tilvejebringes af spillere og trænere/ledere og det er stort kompliment til alle i AaB Pigeafdelingen, når spillere lykkes. Vi har en del spillere på vej ligesom at vi pt er ved at spille flere ung seniorer ind på ligaholdet efter et længere tilløb, men det ser ud til tålmodigheden og det hårde arbejde lønner sig henover foråret til alles tilfredshed”, slutter sportschef Morten.

Aalborg Portland Park kalder

Du kan se Johanne og resten af holdet spille næste hjemme kamp lørdag den 13. april, hvor vi tager i mod FC Thy-Thisted Q. Du kan allerede nu sikre dig din billet!