læs de seneste nyheder om aab

Centrica Energy bliver ny hovedsponsor i AaB Women

14. september 2023

Centrica Energy bliver ny hovedsponsor i AaB Women

14. september 2023

Centrica Energy med kontor i Aalborg har underskrevet en hovedsponsoraftale med AaB Women.

Af: Tobias Ashton

AaB Women har indgået et hovedsponsorat med Centrica Energy, som bliver en af to hovedsponsorpartnere for det spændende setup. Det er en aftale, der skal sætte fokus på kvindernes vilkår i fodbolden såvel som energibranchen.

Den nye hovedsponsoraftale er en foreløbig kulmination på de sidste på måneders hårdt arbejde med at få etableret Bold Med Hjertet kampagnen, som skal eksponere og øge interessen for AaB Women.

“Det er jo fantastisk det vi søsatte for en halvanden måneds tid siden (Bold Med Hjertet, red.) har fået så meget omtale, at Centrica selv henvender sig for at være en del af projektet og gerne vil støtte op om det. Det er jo fantastisk, når man søsætter noget, at de der ringe i vandet, de spreder sig og man begynder at skabe noget hype omkring det”, udtaler kampagneleder for Bold Med Hjertet, Thomas Thomsen.

Fokus på ligestilling

Nanna Damgaard Glad, der er Chief Marketing & Strategy Officer i Centrica Energy er også meget tilfreds med at de to parter er blevet enige om en aftale. For i følge hende står energibranchen og fodboldbranchen over for mange af de samme udfordringer.

“Vi har valgt at lave dette sponsorat, fordi vi synes, det repræsenterer en bevægelse, som vi støtter rigtig meget op om på Centrica Energy, men det er også en bevægelse omkring diversitet, hvor vi synes, at kvindefodbold er en meget vigtig samfundsmæssig indikator for, hvor vigtigt diversiteten er generelt”, udtaler Nanna Damgaard Glad.

I Centrica Energy det en mærkesag at kæmpe for ligestilling og diversitet. For energibranchen kan også spejle sig i nogle af de udfordringer som spillerne i AaB Women står overfor. Derfor håber Centrica Energy på, at de gennem fodbolden kan sætte fokus på diversiteten.

“Fodbold er jo en meget, meget synlig platform, som vi kan bruge til denne her agenda, men samtidigt så ved vi også at betingelserne og vilkårene for kvinderne er udfordrende, og hvad de kæmper med de her kvinder. Og det synes vi bare, at det er mega vigtigt at støtte.”

Officiel kontraktunderskrivelse ved Centrica Energy i Aalborg. På billedet ses Nanna Damgaard Glad, Chief Marketing & Strategy Officer ved Centrica Energy og Morten Fals underskrive kontrakten.

Støtter kvinderne på en anerledes måde

Et helt konkret tiltag Centrica Energy gør, er at tilbyde spillerne et arbejde hos dem. Her vil de blive tilbudt deltidsstillinger, der tilgodeser at spille fodbold på eliteniveau.

“Ved Centrica, der har vi høje ambitioner om at få flere kvinder ind i energibranchen, og det er også en del af det, som vores sponsorat med AaB Women repræsenterer. Det er simpelthen, at vi sætter større fokus på de områder, hvor kvinder er underrepræsenteret, og det synes vi de er ved fodbolden. Det vil vi rigtig gerne støtte op omkring”, fortæller Julie Kindberg, Marketing & Brand Manager ved Centrica Energy.

“En super partner”

Kampagneleder Thomas Thomsen kan heller ikke få armene ned. Han mener nemlig at AaB Women med Centrica Energy som partner er helt ideel, da de både kan hjælpe klubben indenfor såvel som udenfor kridtstregerne.

“Det er en super partner, og en ting er, at man kommer selvfølgelig med en eller anden form for kapital til klubben, men derudover så kommer man jo også med en masse gode ideer og sparring, som kan være med til at løfte brandet både på og udenfor banen.”

Sportschef Morten Fals udtrykker også stor tilfredshed med aftalen. Han mener, at samarbejdet er med til at fremme den fælles indsats, som klubben og alle omkring den dedikeret arbejder på. Dette inkluderer kontinuerlig forbedring af vilkårene og rammerne for spillerne.

Målet for AaB Women er at opnå konkurrenceevne samtidig med, at projektet forbliver bæredygtigt. Samarbejdet med Centrica Energy anser han som en anerkendelse af den hårde arbejdsindsats, som alle involverede lægger i projektet hver dag for at opnå målsætningen.

“Centrica rammer jo det hele. Udover at de selvfølgelig vil støtte pigerne, så vil de jo tale kvinderne op på områder, som ellers er mandsdomineret ligesom, at de vil bruge os som brand. Centrica Energy bliver ligeledes jobpartner for AaB Women, og går dermed også forrest omkring ”dual career” tanken med kombination af job og fodbold. Vi kunne næsten ikke finde en bedre partner at til Bold Med Hjertet”, udtaler Morten Fals.

Centrica Energy kommer allerede i aktion på søndag

Centrica Energy kommer også til at pryde de røde og hvide spillertrøjer fra
den kommende hjemmekamp på søndag, når vi byder FC Nordsjælland velkommen på
Aalborg Portland Park. Deres logo vil være synligt både på forsiden og ryggen
af spillertrøjerne.

På vegne af AaB Women vil gerne takke Centrica Energy for, at støtte op om projektet – både på og udenfor banen. Centrica Energy har som en ekstra markering af aftalen købt 500 billetter til hver af de næste to hjemmekampe, som frit kan anvendes på aabwomen.dk – brug billetkoden ”centrica”, når du tjekker ud.