læs de seneste nyheder om aab

AaB’s kvinder skriver historie

24. september 2020

AaB’s kvinder skriver historie

24. september 2020

Når AaBs hold i Gjensidige kvindeligaen lørdag d. 17. oktober løber på banen til kampen mod Fortuna Hjørring, skrives der et lille stykke fodboldhistorie.

Kampen bliver nemlig den første kvindeligakamp, der afvikles på Aalborg Portland Park. Det er lykkedes at lave en aftale om, at spille efterårets to sidste hjemmekampe i ligaen mod henholdsvis Fortuna Hjørring og Brøndby på Aalborg Portland Park.

– Vi arbejder hårdt på at give vores spillere på holdet i Gjensidige Kvindeligaen de samme muligheder som herrerne. Derfor et vi meget glade for at få lov til spille de to kampe på Aalborg Portland Park, siger Pia Nielsen, der er direktør i AaB Kvinde Elitefodbold.

Efter det i foråret lykkedes at rykke op i kvindeligaen, har vi arbejdet hårdt på at skabe de bedst mulige rammer for pigerne. Spillerne på ligaholdet kommer for de flestes vedkommende fra egne rækker, og fortjener at få anerkendelse for den store indsats, de yder. Samtidig ser det ud til, at vi fortsat kan rekruttere spillere til ligaholdet i klubbens ungdomsafdeling. Alle vore ungdomshold spiller i den bedste række, og har rigtig flotte placeringer. Det er et resultat af målrettede arbejde, der laves i AaB’s Talentcenter for piger, hvor man i et konstruktivt samarbejde, som går på tværs af klubinteresser, sætter pigerne i centrum, og stiler efter at udvikle ungdomsspillerne og deres trænere.

Vi synes, vi er på rette vej, og oplever også, at erhvervslivet i større grad har fået øjnene op for kvindefodbolden og for, at man som virksomhed med fordel kan støtte såvel herre- som kvindesport, hvilket er nødvendigt, hvis vi skal arbejde hen imod noget, der minder om lige vilkår, slutter Pia Nielsen

Kampen mod Fortuna Hjørring er udvalgt til rundens Super Match, og vises i TV på Sport Live.