læs de seneste nyheder om aab

AaB henter målmand hos ligarivaler

27. juli 2023

AaB henter målmand hos ligarivaler

27. juli 2023

AaB har hentet Josefine Andersen fra FC Thy-Thisted Q.

Når sæsonen går i gang, vil der være ekstra konkurrence på målmandsposten. AaB har netop skrevet kontrakt med 21-årige Josefine Birgit Andersen, der skifter til AaB fra FC Thy-Thisted Q. Hovedpersonen selv har blandt andet valgt at skifte til AaB, fordi klubben har store ambitioner:

“Efter mange år i Thisted kom tiden til, at der skulle ske noget nyt i mit liv – både privat og fodboldmæssigt. AaB har vist, at de er på rette vej i forhold til at bide sig fast i toppen af dansk kvindefodbold. Det er et projekt med store ambitioner, som jeg gerne ville være en del af”, siger Josefine Birgit Andersen.

Udvikling

Josefine mener selv, at hun er klar til at tage mere ansvar og en større rolle. Det er noget, hun vil kæmpe sig til i AaB.

“Jeg har de seneste sæsoner haft fokus på at udvikle mig som målmand. En udvikling, som jeg gerne vil fortsætte, samtidig med at jeg spiller en større rolle på holdet og tager endnu mere ansvar. For på den måde at opbygge en større rutine og blive en endnu større leder på banen.”

Josefine kommer til klubben med erfaring fra Gjensidige Kvindeligaen, hvor hun i sidste sæson fik flere kampe fra start. Noget der har givet hende blod på tanden.

“Kampene i foråret har givet mig endnu mere blod på tanden og var et kæmpe selvtillidsboost. Jeg lærte ufattelig meget af tempoet i spillet og af at spille under større pres, end hvad jeg tidligere har været vant til. Så det tager jeg bestemt med mig videre.”

Har lært fra de bedste

Josefine er et ungt målmandstalent, der i den seneste sæson har fungeret som reservekeeper for landsholdmålmanden Maja Bay Østergaard. Det er derfor også en tilfreds cheftræner, der udtaler sig om sin nye målmand:

“Hun er en ung og dygtig keeper, der er virkelig dedikeret. Hun kommer til fra FC Thy-Thisted, hvorfra hun har erfaring fra ligaen, samt arbejdet sammen med en af Danmarks bedste keepere (Maja Bay Østergaard), som nu er med til VM i Australien og New Zealand”, udtaler cheftræner Claus Bech Jørgensen.

Det er en dygtig og ambitiøs målmand AaB har hentet ind frem mod den nye sæson. Josefine kommer til at indgå i et målmandsteam, sammen med de to keepere Maja Baun og Astrid Kitchen.

Cheftræner Claus Bech Jørgensen og Josefine Andersen
Cheftræner Claus Bech Jørgensen og Josefine Andersen, der har vores hjemmebanetrøje på, hvor Sparekassen Danmark pryder.

Læs også: Vi starter ude mod Brøndby

Josefine Andersen har foruden FC Thy-Thisted Q også tidligere repræsenteret Fjerritslev IF og Aalborg Freja.

Skal du være partner i klubben?

Er din virksomhed interesseret i at blive en stolt sponsor af AaB og dermed støtte elitefodbolden for kvinder i Nordjylland? I den kommende sæson vil vores kampe blandt andet blive distribueret på landsdækkende tv, hvilket giver jer en fantastisk mulighed for at få eksponering for tusindvis af tilskuere på tværs af landet.

Læs mere om vores mulighederne her og bliv en del af den spændende rejse. Sammen skaber vi en stærk forbindelse mellem din virksomhed og AaB Kvindeelite, samtidig med at vi fremmer og udvikler kvindefodbolden for Hele Nordjyllands Hold!